2019-11-11

Юрій та Лариса Лебедєви. Фотовиставка «Слова і зображення»


«Поезія – та волога в очах, яка змиває пил, що заважає нам бачити. Якщо волога не омиває око, ми сліпнемо» - казав Віктор Конецький, письменник і художник. Кращі поетичні рядки укладаються в душі назавжди і допомагають скласти те, що здавалося несумісним і роблять зрозумілим те, що було незрозумілим.
Творче об`єднання «Фотомистецтво України»: Юрій та Лариса Лебедєви. Фотовиставка «Слова і зображення»
«Ми спробували поєднати поезію з нашими фотографіями. Це єднання ні в якому разі не робить вірші підписами під знімками, або знімки – ілюстраціями до віршів. Просто для нас вони співпали – десь за настроєм, десь за сюжетом, десь завдячуючи неочевидним асоціаціям. Дивіться і обов'язково читайте — слова і зображення співпадуть і для вас!»
Юрій та Лариса Лебедєви

Національна спілка фотохудожників України, Art-об`єднання «Kyivphotos-Hall 2012», при інформаційній підтримці Творчого об’єднання «Фотомистецтво України» представляють вашій увазі фотовиставку Юрія та Лариси Лебедєвих «Слова і зображення». Відкриття фотовиставки відбудеться 26 листопада 2019 року, о 18:30 в київській бібліотеці ім. М.В.Гоголя (м. Київ, вул. Велика Васильківська, 136). Триватиме виставка до 10 грудня 2019 року. Відвідати експозицію може кожен бажаючий щодня, окрім суботи, з 11:00 до 19:00, а також у неділю з 11:00 до 18:00.

Про авторів:
За фахом Юрій та Лариса Лебедєви інженери, багато років працювали викладачами в технічному університеті, а самі вчилися відчувати красу природи і стосунків між людьми. Подружжя все життя (вони разом вже п‘ятдесят років) багато подорожує: з наплічниками мандрували по багатьом цікавим місцям від України до Камчатки, від Паміру до Полярного Уралу, знайомились з природою і буденним життям в країнах Европи, Азії, Африки. Їх супутниками завжди були фотоапарати. Лариса і сама знімає, але частіше звертає увагу Юрія на цікаве. Юрій, майстер сучасної фотографії, завжди намагається відтворити в цифровому форматі не тільки художнє зображення, для нього важлива концепція знімка, передача думки, відчуттів, настрою... І це вдається, судячи з того, що він отримував звання «Фотограф року в Україні», нагороди таких організацій як Національна спілка фотохудожників України, UNITED PHOTOGRAPHERS INTERNATIONAL, IMAGE SANS FRONTIERE та багатьох інших. Фотографії Лариси також можна зустріти в каталогах фотосалонів. В сучасній фотографії Ларису і Юрія приваблює не тільки емоційний погляд, але й можливість відобразити ідеї, в які вони вірять, тому й не дивує поява мистецького проекту «Слова і зображення», де автори поєднали свої світлини з поетичними рядками, які знають і люблять. Слова і зображення при цьому підсилюють один-одного, пробуджуючи роздуми про життя.

Куратор проекту Валерій Лещинський.


Партнери:


Фотограф Максим Яковчук
Творче об’єднання «Фотомистецтво України»
ART – об’єднання «Kievphotos-Hall»


Немає коментарів:

Дописати коментар