2019-11-12

Фотовиставка-ретроспектива «На зламі епох»

Творче об’єднання «Фотомистецтво України»: Фотовиставка-ретроспектива «На зламі епох»
«На зламі епох» - фотопроект який складається з 14 фотографій що охоплюють період від 80-х років ХХ століття до подій Революції Гідності 2013-2014 рр. В експозиції представлені жанрові, репортажні і портретні фотороботи які об’ємно та емоційно передають життя країни на зламі епох. Деякі світлини створені в традиціях фотографічного символізму. Інші – передають класичний психологічний портрет. Це пошук сучасного звучання «фотографії вирішальної миті». Автор досягає ефекту присутності (reality effect) глядача на місці подій і співпереживає героям, які опинились по різні боки барикад.

Валеріан Антонович (19.11.1967 – 28.07. 2015) - Член Національної спілки журналістів України, фотохудожник, телеоператор, викладач коледжу Київського Національного університету технологій та дизайну. Отримав фах «оператор кіно і телебачення» у  Київському державному інституті театрального мистецтва ім. І. К. Карпенка-Карого. Працював оператором в Національній телекомпанії України. Співпрацював з відомими інформаційними виданнями («День, «Дзеркало тижня», «Молодь України», «Сегодня», Центр журналістських досліджень, УНІАН та ін). Вперше фотографії, присвячені Революції Гідності в рамках виставки «Сотня світлин Майдану» були продемонстровані в Національному музеї Тараса Шевченка (Київ, 2014 ). З 2014 року спільно з Товариством Червоного Хреста України організував Всеукраїнський фотоконкурс та серію фотовиставок, присвячених волонтерському рухові, у різних містах України («Волонтери Червоного Хреста», Український Дім, Київ, 2015; Чернігів, Суми, Житомир, 2015). Влаштовував благодійні заходи допомоги пораненим воїнам АТО.

Фото Валеріана Антоновича були представлені під час акції «Життя заради миру» в рамках загальнонаціональної програми «Людина року» (фотовиставка «Волонтерське покликання» в Національному палаці мистецтв «Україна», Київ, 2015).

Життя Валеріана Антоновича обірвалося в 47 років через хворобу серця під час фотозйомки. Репортер до останнього дихання. Справжній воїн журналістського фронту.

Експозицію організовано за сприяння Національної спілки кінематографістів України та Національної спілки фотохудожників України щодо виставкового простору та серії виставок кінематографістів та фотохудожників у Центральному Будинку Кіно (м. Київ, вул. Саксаганського, 6). Триватиме виставка з 19 до 30 листопада 2019 року.

Куратори експозиції – Ірина Антонович, Валерій Лещинський.

При інформаційній підтримці Творчого об’єднання «Фотомистецтво України».




Партнери:

Фотограф Максим Яковчук

Творче об’єднання «Фотомистецтво України»


ART – об’єднання «Kievphotos-Hall»





Немає коментарів:

Дописати коментар