2011-12-22

UAGO – механізм впровадження Національної антикорупційної стратегії


Українська антикорупційна коаліція інститутів громадянського суспільства UAGO визначила одним із своїх пріоритетів участь у впровадженні та забезпеченні контролю за виконанням Національної антикорупційної стратегії України на 2011-2015 роки. Дієвим шляхом її реалізації є започаткований членами Коаліції процес впровадження регіональних антикорупційних програм, які готуються місцевою владою спільно з громадськими організаціями.

2011-12-19

Підсумкові збори Мережі Глобального договору ООН в Україні


Боротьба з корупцією: від глобальних ініціатив до національних пріоритетів
(Оновлено 19.12.2011)

Сьогодні необхідно об’єднати зусилля у боротьбі з корупцією, оскільки таким чином будуть поєднані ресурси й створені колективні механізми протистояння корупції. І тут підтримка з боку донорів і бізнесу є важливою, позаяк це і є той перший поштовх, який допомагає зорганізуватися.


Про ці та інші рекомендації експертів йшлося у ході підсумкових зборів української мережі Глобального договору ООН, що днями відбулися в Києво-Могилянскій Бізнес Школі.

2011-12-18

Антимонопольний комітет захистив репутацію «Шабських вин»



Антимонопольний комітет України оштрафував на 50 тис. грн. ТОВ «Винконцерн» (м. Білгород-Дністровський, Одеська обл.) за недобросовісну конкуренцію.

Як встановив Комітет, цей концерн, під час виробництва та реалізації вина, неправомірно використовував у назвах продукції позначення «Шабо» та похідні від нього позначення. В якості місця знаходження концерну на етикетках зазначалося с. Шабо Одеської області.

2011-12-09

На Майдані пройшла акція до Дня боротьби із корупцією


Антикорупційними цукерками частували сьогодні на Майдані Незалежності. У такий спосіб громадські активісти закликали українців відзначити День боротьби із корупцією.

В Україні створили антикорупційну коаліцію інститутів громадянського суспільства

Сьогодні, у Міжнародний день боротьби з корупцією, який згідно рішення Генеральної Асамблеї ООН відзначається 9 грудня щороку, представники неурядових організацій підписали Меморандум про створення Української антикорупційної коаліції інститутів громадянського суспільства.

2011-12-05

Круглий стіл "Пріоритети впровадження в Україні ініціативи Партнерство "Відкритий уряд". Пропозиції громадських експертів"


Перший варіант Плану заходів з реалізації в Україні ініціативи «Партнерства «Відкритий Уряд» розроблений Міністерством юстиції з порушенням рекомендацій оргкомітету ініціативи. Про це заявив у ході сьогоднішнього круглого столу «Пріоритети впровадження в Україні ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд». Пропозиції громадських експертів» Максим Лациба (УНЦПД). За словами експерта, документ має розроблятися в форматі широких консультацій з громадськістю з метою її інформування про зобов’язання уряду перед Партнерством. На початку листопада неурядові організації надіслали Президенту відкритого листа з вимогою поінформувати, який орган влади відповідальний за координацію роботи із впровадження ініціативи.